BinnenkortNieuws

DNO-studio geeft recital op Grachtenfestival

Drie leden van De Nationale Opera Studio geven op 18 augustus in het kader van het Grachtenfestival een recital in de Rode Hoed in Amsterdam. Ze brengen werken van Tsjaikovski en Rachmaninov.

Inna Demenkova. (© Kristina Kalinina)

De Nationale Opera Studio – een initiatief van de drie grote operagezelschappen van Nederland – helpt sinds 2018 operatalenten om op weg te komen in de operawereld. De studio bestaat uit een tweejarig programma, waarbij de studioleden doorgaans meerdere kleine rollen bij De Nationale Opera (DNO) in Amsterdam mogen zingen.

Drie talenten worden afgevaardigd naar het aanstaande Grachtenfestival. Sopraan Inna Demenkova komt uit de stad Tsjechov en studeerde zang in Moskou. Dit seizoen is ze onder meer te zien in Der Zwerg, de seizoensopener van DNO. De tweede solist is bariton Maksym Nazarenko. Hij komt uit Kiev, was in 2019 finalist op het Belvedere-concours en is sinds 2020 lid van de DNO-studio. Hij was afgelopen seizoen onder meer te zien in de online productie Donizetti Queens in Concert. De twee zangers worden begeleid door Adam Rogala, als repetitor en pianist lid van de operastudio.

Demenkova, Nazarenko en Rogala brengen een geheel Russisch recital, met muziek van Tsjaikovski en Rachmaninov. Het optreden begint om 21.00 uur en duurt een uur.

Zie voor meer informatie de website van het Grachtenfestival.

Vorig artikel

Treur Nederland: een rampzalig album

Volgend artikel

Renée Fleming soleert in Concertgebouw

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.