AchtergrondBinnenkortInterviews

Luister naar Opera Magazine, aflevering 2

In de podcast Opera Magazine hoort u wekelijks de actualiteit in de wereld van opera, muziektheater en lied. In de tweede aflevering vertelt sopraan Lenneke Ruiten over haar rol in Der Zwerg bij De Nationale Opera, licht bariton Quirijn de Lang zijn liedrecital De stille stad toe en spreken we sopraan Jeannette van Schaik vanaf de locatie van de wadopera Peter Grimes.

Dit is de tweede aflevering van onze nieuwe podcast Opera Magazine, die iedere vrijdagochtend verschijnt. In deze aflevering:

  • Lenneke Ruiten werd begin van de zomer gevraagd de rol van Donna Clara over te nemen in de opera Der Zwerg. De seizoensopener van De Nationale Opera gaat op 4 september in première onder regie van Nanouk Leopold en met dirigent Lorenzo Viotti (0:55).
  • Bariton Quirijn de Lang zingt niet vaak in Nederland en zijn liedrecitals zijn helemaal zeldzaam. Aan de hand van zijn ervaringen stelde hij een liedprogramma samen onder de titel De stille stad (14:45).
  • Een evenement is de opera Peter Grimes, die niet in een zaal, maar op het wad in Paesens-Moddergat wordt opgevoerd. Sopraan Jeannette van Schaik vertelt vanaf locatie hoe het staat met de voorbereidingen (27:21).

U kunt de podcast op deze pagina beluisteren, evenals op Spotify (zoek op: Opera Magazine), iTunes en Soundcloud. Daar staan ook de eerdere afleveringen van Opera Magazine. Voor Android is er de Google Podcasts-app of Podcast Addict. Als u daar in de zoekfunctie ‘Opera Magazine’ intypt, komt u vanzelf bij de podcasts.

(Foto Lenneke Ruiten © Victor Thomas)

Vorig artikel

Cello-opera over Du Pré op tournee

Volgend artikel

In de zalen: Der Zwerg, Quirijn de Lang, Haydn

De auteur

François van den Anker

François van den Anker

François van den Anker is muziekjournalist. Hij doet verslag van de wereld van opera en lied met interviews, reportages en podcasts.