AchtergrondBinnenkortInterviews

Opera Magazine: Lilian Farahani en Raoul Steffani

Er is veel te zien en te horen in de wereld van de klassieke zang. In Amsterdam speelt De Nationale Opera Don Giovanni, met Lilian Farahani als Zerlina. Bariton Raoul Steffani maakte een tweede cd met pianist Gerold Huber en mezzosopraan Magdalena Kožená, gewijd aan Robert en Clara Schumann. De zangers komen beiden aan het woord in de podcast Opera Magazine.

  • Sinds 4 november zijn er voorstellingen van Don Giovanni bij De Nationale Opera in Amsterdam. De enscenering van Claus Guth wordt hernomen met een grotendeels nieuwe cast, waarin Lilian Farahani de rol van Zerlina zingt, naast Frederik Bergman als Masetto. In het interview met Lilian Farahani hoort u fragmenten uit een Don Giovanni in Aix-en-Provence, die integraal op YouTube staat. (Interview vanaf 1:25)
  • We belden verder met Raoul Steffani, wiens nieuwe cd Love’s Spring net uit is. Hij wilde heel graag het werk van het echtpaar Robert en Clara Schumann opnemen en vroeg Magdalena Kožená en voor de duetten. De opnamen, met wederom Gerold Huber op de piano, werden afgelopen april in Berlijn gemaakt. De cd is inmiddels te koop. (Interview vanaf 18:05)

U kunt de podcast beluisteren op deze pagina en ook direct op Spotify (zoek op: Opera Magazine), net als op iTunes en Soundcloud. Voor Android is er de Google Podcasts-app of Podcast Addict. Als u daarin via de zoekfunctie ‘Opera Magazine’ intypt, komt u vanzelf bij de podcasts.

(Foto homepage en podcast: Lilian Farahani © Maurice Lammerts van Bueren)

Vorig artikel

Olivia Vermeulen presenteert Hello Darkness

Volgend artikel

Giulio Prandi brengt Rossini spannend en puur

De auteur

François van den Anker

François van den Anker

François van den Anker is muziekjournalist. Hij doet verslag van de wereld van opera en lied met interviews, reportages en podcasts.