BinnenkortNieuws

Oliemans toch met Formidable in Leiden en Carré

Veel concerten en voorstellingen vallen uit, maar Thomas Oliemans is op 4 december in de Stadsgehoorzaal Leiden en op 5 december in Koninklijk Theater Carré te zien met zijn programma Formidable!. Samen met Amsterdam Sinfonietta brengt hij Franse chansons.

Hij was Schaunard en Mr. Redburn bij het Royal Opera House, zong Papageno, Lescaut en Schaunard in Amsterdam en is naast zijn operawerk een gevierd liedzanger, met onder meer de grote Schubert-cycli in het Amsterdamse Concertgebouw. Maar er is meer in het hoofd en de stem van Thomas Oliemans: het Franse chanson. Zijn liefde voor dat repertoire legde hij recent vast op de cd Formidable!, die hij samen met Amsterdam Sinfonietta opnam.

Het ensemble en de bariton startten op 25 november een tournee door het land, op sommige data vergezeld door musici als pianist Bert van den Brink en trompettist Ruben Drent. Door de aangescherpte coronamaatregelen moet een deel van de optredens geannuleerd worden, maar in de Stadsgehoorzaal in Leiden en in Koninklijk Theater Carré zijn middagvoorstellingen mogelijk.

Formidable! is op 4 december twee keer in Leiden te zien: om 13.00 en om 15.00 uur. De uitvoering in Carré begint om 13.30 uur. Zie voor meer informatie de website van Amsterdam Sinfonietta.

Kijken en luisteren

In onze podcast Opera Magazine vertelt Thomas Oliemans uitgebreid over Formidable!.

Vorig artikel

Le Grand Macabre: spannend en grotesk

Volgend artikel

DNO speelt zeven matinees La traviata

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.