BinnenkortNieuws

DNO speelt zeven matinees La traviata

De Nationale Opera (DNO) verschuift alle zeven voorstellingen van zijn nieuwe productie van La traviata naar de middag, aanvang 14.00 uur. De nieuwe creatie van regisseur Tatjana Gürbaca en dirigent Andrea Battistoni kan zo toch gespeeld worden.

Bogdan Volkov. (© Charles Thompson)

La traviata gaat op 4 december in première en is tot en met 26 december zeven keer te zien. De opera zou hoofdzakelijk ’s avonds gespeeld worden, maar vanwege het nieuwe coronabeleid, waarbij theaters om 17.00 uur moeten sluiten, zijn alle voorstellingen omgezet naar matinees. De speeldata blijven hetzelfde. Het aantal beschikbare plekken in de zaal zal vanwege de herinvoering van afstandsregels beperkt moeten worden.

Verdi’s beroemde opera is te zien in een voor Amsterdam nieuwe regie van Tatjana Gürbaca, eerder te zien in Oslo. DNO noemt Gürbaca ‘één van de spannendste operaregisseurs van vandaag’. Ze maakt haar debuut in Amsterdam. In haar lezing van Verdi’s werk is hoofdpersoon Violetta een zorgeloze material girl, die gaandeweg vermorzeld wordt door het kapitalistische systeem.

De rol van Violetta’s geliefde Alfredo wordt vertolkt door Pene Pati (drie voorstellingen) en Bogdan Volkov (vier voorstellingen). In onze podcast Opera Magazine vertelde Bogdan Volkov uitgebreid over zijn rol en de productie. ‘Alfredo is in onze aanpak een onschuldiger figuur dan de anderen op het toneel’, zegt de Oekraïense tenor. ‘Hij wordt verliefd op Violetta. Ik denk dat hij meent haar te kunnen redden. Terwijl het vaak andersom is: vrouwen willen vaak mannen redden.’

Violetta is een sterke vrouw, Alfredo is een gevoelige man, zo beschrijft Volkov. ‘Ze houden van elkaar en zijn gelukkig, maar ze worden slachtoffer van de omstandigheden.’

De jonge Armeense sopraan Mané Galoyan vertolkt de rol van Violetta. George Petean is Alfredo’s afkeurende vader Giorgio en Maya Gour, lid van de operastudio van DNO, zingt Flora Bervoix. Er zijn kleinere rollen voor onder anderen Roger Smeets en Michael Wilmering.

Zie voor meer informatie de website van De Nationale Opera.

Kijken en luisteren

Luister hieronder naar ons gesprek met tenor Bogdan Volkov (vanaf 0:55):

Vorig artikel

Oliemans toch met Formidable in Leiden en Carré

Volgend artikel

Opera Magazine: Leonard Evers

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.