Home » Binnenkort

Opera Moldavië tourt met requiem Mozart

30 maart 2010 Geen reacties

De Nationale Opera van Moldavië tourt de komende tijd langs Nederlandse theaters met het requiem van Mozart. Het Oost-Europese gezelschap voerde eerder dit jaar producties op van Norma en La Traviata.

Ontroerend, onsterfelijk, ongrijpbaar: dat zijn de termen die VDB Theaterproducties verbindt aan de opvoering van Mozarts requiem. ,,Een indrukwekkende ervaring die iedereen eens in zijn leven moet hebben meegemaakt”, luidt de aanbeveling.

Vorig jaar trok VDB rond met het requiem Verdi. Nu zullen tien Nederlandse schouwburgen en theaters verwend worden met de razend populaire compositie van Mozart.

De Nationale Opera van Moldavië zorgt voor de uitvoering. Het gezelschap verkeert al bijna twee maanden in Nederland. In februari trok het rond met een productie van Norma (met Annemarie Kremer in de hoofdrol) en in maart vervolgde het met een serie voorstellingen van La Traviata.

De rondreis met Verdi’s opera eindigt op donderdag 1 april, waarna het gezelschap direct op 2 april begint aan de reeks uitvoeringen van het requiem.

Zie voor de volledige speellijst de website van VDB Theaterproducties.

door

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.