BinnenkortNieuws

De Munt annuleert speelreeks Carmen

Hoewel er voor tweehonderd toeschouwers gespeeld mag worden, heeft de Munt in Brussel besloten zijn productie van Carmen (23 januari t/m 13 februari) te annuleren. Eén van de redenen is hoge personeelsuitval door de omikronvariant van het coronavirus.

De Munt in Brussel. (© Pierre Stubbe)

‘Soms zijn er zo veel obstakels dat stoppen de enige optie is’, schrijft de Munt donderdag in een persbericht. Er zijn de afgelopen tijd veel personeelsleden en gastartiesten uitgevallen door ziekte of quarantaine, waardoor de twaalf opvoeringen van Carmen sterk bemoeilijkt zouden worden.

Daarbij komt dat de Munt erop hoopte een deel van de voorstellingen voor meer dan tweehonderd mensen te kunnen spelen. Doordat de overheid haar besluitvorming daarover uitgesteld heeft, is echter ‘alle hoop op een verhoging van het aantal toegelaten bezoekers in theaters volledig verdwenen’. Met slechts tweehonderd mensen in de zaal zou de Munt op de twaalf uitvoeringen van Carmen een verlies van bijna een miljoen lijden.

Carmen zou te zien zijn in een regie van Dmitri Tcherniakov, met topnamen als Michael Fabiano, Elsa Dreisig en Stéphanie d’Oustrac in de cast. De Munt richt zijn aandacht nu op zijn volgende nieuwe productie: Il trittico van Puccini in maart en april.

Vorig artikel

Opera Magazine: Nikki Treurniet en Nina van Essen

Volgend artikel

Vroege Mozarts: Mitridate, Re di Ponto

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.