BinnenkortNieuws

Crowdfunding voor Einstein-opera gestart

Het nieuwe festival SNAAR hoopt op 28 mei in TivoliVredenburg zijn eerste editie te beleven. Het festival wil onder meer de mini-opera Dear professor Einstein brengen, gecomponeerd door Mathilde Wantenaar en op een libretto van Willem Bruls. Op Voordekunst.nl is een crowdfundingsactie gestart.

Mathilde Wantenaar componeert de muziek van Dear professor Einstein. (© Karen van Gilst)

Aan de hand van briefwisselingen tussen Einstein en kinderen schetst de nieuwe opera Dear professor Einstein het leven van de beroemdste wetenschapper aller tijden. ‘Einstein wist kleine, maar ook grote vraagstukken van kinderen met wijsheid én eenvoud te beantwoorden’, aldus de makers.

De bekende auteur en dramaturg Willem Bruls heeft uit de brieven een libretto voor een mini-opera samengesteld. Componist Mathilde Wantenaar schrijft er muziek bij. Kenza Koutchoukali voert de regie en Yannick Verweij maakt projecties en animaties. Voor de uitvoering is het Nederlands Kamerkoor geëngageerd, dat ook zijn talentprogramma NKK NXT inzet. Merel Vercammen vertolkt met haar viool de stem van Einstein (zelf ook violist).

Vercammen is de initiatiefnemer van het nieuwe festival SNAAR. Doel van het festival is om ‘prachtige muziek en spannende wetenschap’ samen te brengen in unieke voorstellingen.

Op Voordekunst.nl is een crowdfundingsactie gestart om de productie en uitvoering van Dear professor Einstein mogelijk te maken.

Vorig artikel

Afscheid: ruim tien jaar operajournalistiek

Volgend artikel

Kate Rockett directeur Orkest Achttiende Eeuw

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.