Nieuws

Kate Rockett directeur Orkest Achttiende Eeuw

Kate Rockett volgt Sieuwert Verster op als algemeen directeur van het Orkest van de Achttiende Eeuw. Verster treedt per 1 september 2022 na veertig jaar terug.

Kate Rockett.

Sieuwert Verster en het Orkest van de Achttiende Eeuw zijn haast onlosmakelijk aan elkaar verbonden. Na de oprichting van het orkest door Frans Brüggen meer dan veertig jaar geleden stond Verster decennialang als algemeen directeur aan het roer. Later dit jaar is het echter tijd om afscheid te nemen. Verster gaat zich wijden aan zijn platenlabel Attacca voor hedendaagse Nederlandse muziek en het maken van documentaires.

Versters opvolger Kate Rockett studeerde trombone, specialiseerde zich in de historische uitvoeringspraktijk en maakte vervolgens succesvol carrière bij bekende orkesten en ensembles in verschillende landen. Tien jaar geleden maakte ze de overstap naar cultuurmanagement. De afgelopen zes jaar was ze als manager en producer betrokken bij het label Pentatone.

‘Het is voor mij een uitdaging om Sieuwert Verster op te volgen’, reageert Rockett. ‘Het orkest is een bijzonder internationaal collectief van gepassioneerde en betrokken musici. Ik ben zeer verheugd dat ik de kans krijg om het volgende hoofdstuk van de geschiedenis van het orkest vorm te geven.’

Vorig artikel

Crowdfunding voor Einstein-opera gestart

Volgend artikel

Programma Opera Forward Festival 2022

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.