Binnenkort

Opera per Tutti zingt op Bredewegfestival

Opera per Tutti verruilt deze week de Vondelkerk voor de Bredeweg in Amsterdam. Als onderdeel van het Bredewegfestival zal het gezelschap op 29 april met extra veel zangers en instrumenten diverse operafragmenten laten horen.

Opera per Tutti geeft wekelijks een operaconcert in de Vondelkerk in Amsterdam. Op donderdag 29 april laat het gezelschap de kerk echter voor wat het is en trekt het naar de Bredeweg in Amsterdam, om als onderdeel van het Bredewegfestival een Opera per Tutti-concert te geven.

Het concert heeft de titel ‘Opera-op-straat’ meegekregen. De zangers zullen de stukken vanaf balkons van de Bredeweg zingen en alle toeschouwers mogen meezingen, mochten ze dat willen.

De bezetting voor het concert is extra groot, in vergelijking met de wekelijkse concerten in de Vondelkerk. Iris de Koomen zingt de sopraanpartijen, Lotte Bovie en Mylou Mazali zingen beide mezzo.

De tenor van de avond is Edwin van Gelder. Hij zingt onder meer het bekende Nessum Dorma uit Turandot. Wim Stolp zingt de baritonpartijen.

De zangers worden begeleid door Jan-Paul Grijpink (piano), Jozien Jansen (cello), Johan Olaf (viool) en Coen Stuit (klarinet, wel vaker te gast bij Opera per Tutti).

Op het programma staan beroemde stukken zoals de aria van de Koningin van de Nacht uit Die Zauberflöte, ‘Va pensiero’ uit Nabucco en het lied van de Toreador uit Carmen.

Het concert begint om 21.30 uur. Zie voor meer informatie de website van Opera per Tutti of de website van het Bredewegfestival.

Vorig artikel

Droomcast brengt La Juive in Tel Aviv

Volgend artikel

Anne Schwanewilms stelt teleur

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.