Home » Binnenkort

Heldin Antonacci zingt in Het Muziektheater

Amsterdam5 mei 2010

door

De bekende sopraan Anna Caterina Antonacci geeft in mei drie solovoorstellingen in Het Muziektheater. In de voorstelling, Altre Stelle getiteld, vertolkt ze diverse heldinnen uit de operaliteratuur, op muziek van Méhul, Berlioz, Gluck, Rameau en Cherubini.

Altre Stelle is de tweede operaproductie uit de Eigen Programmering van Het Muziektheater dit seizoen. Eerder was de moderne opera Émilie van Kaija Saariaho te horen.

Altre Stelle is bedacht door regisseuse Juliette Deschamps en Anna Caterina Antonacci, ‘een operaheldin uit onze eigen tijd’, aldus Het Muziektheater. De productie ging in december 2008 in wereldpremière bij het Grand Théâtre de Luxembourg.

Het is een coproductie met de Opéra de Dijon, Théâtre de Nîmes, Grand Théâtre de Provence, Palazzetto Bru Zane, Instant Pluriel en Het Muziektheater, dat op haar beurt weer samenwerkt met De Nederlandse Opera.

Altre Stelle is ‘een verbeelding van wezenlijke momenten, waarin verschillende vrouwen aan de rand van hun bestaan worden getoond, die hen in hun extreme emoties met elkaar verenigt en hen toch ook hun individualiteit laat behouden’, omschrijft Het Muziektheater.

De vrouwen waar over gesproken wordt, zijn diverse heldinnen uit het operarepertoire. De muziek is daarom afkomstig van verschillende componisten: Méhul, Berlioz, Gluck, Rameau en Cherubini.

Deschamps en Antonacci werkten eerder samen met het soloprogramma Era la Notte. Antonacci zingt regelmatig in zeventiende- en achttiende-eeuwse werken. Bij De Nederlandse Opera was ze al eens te zien als Elettra in Idomeneo. Ook zong ze bij grote huizen als het Royal Opera House en de Opéra National de Paris.

De voorstelling wordt geleid door het kamerorkest Les Siècles onder leiding van oprichter en dirigent François-Xavier Roth.

De voorstellingen zijn op 12, 14 en 15 mei. Zie voor meer informatie de website van Het Muziektheater of De Nederlandse Opera.

Hieronder een fragment uit de productie:

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.