Binnenkort

Verdi, Purcell en anderen in Vondelkerk

Opera per Tutti geeft donderdag 27 mei een operaconcert in de Vondelkerk met zeer uiteenlopend repertoire. Er klinken onder meer fragmenten uit Dido and Aeneas van Purcell, maar ook uit Il Trovatore van Verdi en Candide van Bernstein.

Opera per Tutti geeft iedere donderdagavond een concert in de Vondelkerk in Amsterdam. Een kwartet van solisten zingt onder pianobegeleiding aria’s, duetten en andere fragmenten uit het operarepertoire. Artistiek leidster en mezzosopraan Mylou Mazali licht de stukken op toegankelijke wijze toe.

Deze donderdag staan er werken op het programma van Mozart (Idomeneo en Don Giovanni), Leoncavallo (Pagliacci), Donizetti (L’Elisir d’Amore), Verdi (Don Carlo, Il Trovatore, La Traviata), Millöcker (Der Bettelstudent), Purcell (Dido and Aeneas), Augustin Lara (het lied ‘Granada’) en Bernstein (Candide).

Het kwartet van solisten bestaat uit sopraan Heleen Meijer, mezzosopraan Mazali, tenor Paul Koelbloed en bariton Jan Willem van der Hagen. De pianist is Andrew Clark.

Het concert begint om 20.15 uur. De kassa is vanaf 19.30 uur open. Zie voor meer informatie de website van Opera per Tutti.

Vorig artikel

Maffe Cavalli-productie vereeuwigd op dvd

Volgend artikel

Eerst IT-manager, nu keizer Altoum

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.