BinnenkortNieuws

Bioscopen herhalen Live in HD-producties

Diverse Nederlandse bioscopen herhalen de komende tijd de producties die de Metropolitan Opera het afgelopen seizoen in de serie ‘Live in HD’ uitzond. CineMec in Ede heeft de maand juni zelfs tot ‘Operamaand’ omgedoopt.

Affiche van het programma in Ede.

De Metropolitan Opera uit New York zond dit seizoen voor het vierde seizoen enkele van haar producties wereldwijd in bioscopen uit. Het aantal bezoekers was hoger dan ooit: ruim 2,2 miljoen mensen vonden een opera in de bioscoop de moeite waard.

Op 1 mei kwam er met de uitzending van Rossini’s Armida een einde aan het seizoen. Althans, aan de reeks live-voorstellingen, want diverse bioscopen in Nederland hebben herhalingen van enkele of zelfs alle Live in HD-producties geprogrammeerd.

Twee Pathé-bioscopen (Pathé Buitenhof in Den Haag en Pathé Groningen) zenden in mei en juni acht van de negen producties van het afgelopen seizoen uit. Alle uitzendingen zijn op zondagmiddag, met uitzondering van de eerste van twee Turandot-uitzendingen in Pathé Buitenhof, die is op zaterdag 19 juni. Zie voor de complete agenda de website van Pathé.

CineMec – waar de voorstellingen dit seizoen door gemiddeld 500 mensen bezocht werden – maakt het nog bonter en heeft juni uitgeroepen tot operamaand. De bioscoop in Ede zendt van 2 juni tot en met 30 juni alle negen producties van 2009/2010 nog een keer uit, telkens op de woensdagavond en de zondagmiddag.

Het hele programma:

2 juni: Carmen
6 juni: Simon Boccanegra
9 juni: Turandot
13 juni: Tosca
16 juni: Armida
20 juni: Aida
23 juni: Les Contes d’Hoffmann
27 juni: Hamlet
30 juni: Der Rosenkavalier

Zie voor meer informatie de website van CineMec.

Het volgende Live in HD-seizoen begint op 9 oktober 2010 met een uitzending van Das Rheingold. Daarna volgen nog tien andere producties. Een recordaantal.

Vorig artikel

Twee Luisa Millers uit de kast

Volgend artikel

Aangename Charpentier met matige cast

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.