Home » Binnenkort

Tausk debuteert met Verdi bij NedPhO

Amsterdam8 juni 2010 Geen reacties

Otto Tausk debuteert zaterdag 12 juni bij het Nederlands Philharmonisch Orkest. Hij zal het requiem van Verdi dirigeren. Het solistenkwartet bestaat uit Majella Cullagh, Katarina Karneus, Dennis O’Neill en Stephen Milling.

Otto Tausk (foto: Marco Borggreve).

In eerste instantie zou chef-dirigent Yakov Kreizberg het requiem van Verdi onder handen nemen, maar door gezondheidsproblemen waar hij moeizam van herstelt, moet hij verstek laten gaan. Otto Tausk is gevraagd voor hem in te vallen. Tausks debuut bij het NedPhO stond eigenlijk pas volgend seizoen gepland.

Tausk is chef-dirigent van Holland Symfonia en deed eerder al ervaring op met Verdi’s meesterwerk tijdens een concert in Moskou.

De dirigent zal behalve het NedPhO ook het Nederlands Concertkoor leiden. Verder is er een internationale cast samengebracht: Majella Cullagh (sopraan), Katarina Karneus (alt), Dennis O’Neill (tenor, hij zong begin dit seizoen nog de hoofdrol in La Juive bij De Nederlandse Opera) en Stephen Milling (bas, ooit op deze site omschreven als een ‘tank van klank’).

Het NedPhO omschrijft hen als ‘vier topsolisten’ en belooft dat ze zich ‘ten volle zullen presenteren in de veeleisende vocale partijen’.

Het requiem wordt behalve zaterdag ook nog op maandag 14 en dinsdag 15 juni opgevoerd in het Concertgebouw. Zie voor meer informatie de website van het Nederlands Philharmonisch Orkest.

door

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.