Home » Binnenkort, Nieuws

De Kort dirigeert Mozart-opera in Hamm

Hamm28 juni 2010 Geen reacties

Het gaat goed met Nederlandse artiesten. De ene na de andere zanger wordt in de spotlights gezet, maar ook onze dirigenten krijgen steeds meer internationale aandacht. Op 3 juli dirigeert Vincent de Kort een spannende versie van La Clemenza di Tito in het Duitse Hamm.

(Foto: www.vincentdekort.com.)

Hamm is een stad in de Duitse deelstaat Noord-Rijnland-Westfalen. Het ligt aan de Lippe in het noordoosten van het Ruhrgebied.

Een bijzonder aspect van de productie van Mozarts La Clemenza di Tito is dat het verhaal verteld zal worden door een actrice, in plaats van door middel van de gebruikelijke ‘secco’ recitatieven. De bekende Duitse actice Sunnyi Mells zal de ‘Vitellia’-monoloog lezen, waardoor het verhaal tot leven komt door de ogen van Vitellia.

In de productie leidt Vincent de Kort de Bochumer Symphoniker en het Kettwiger Bach Ensemble. De Kort begon zijn carrière als cellist, hij speelde onder meer in het Parijse Les Arts Florissants. Het was William Christie die hem inspireerde om te gaan dirigeren en die hem vroeg diens assistent te worden.

Vervolgens studeerde hij orkestdirectie bij Ed Spanjaard in Den Haag en bij de legendarische pedagoog professor Ilya Musin in St. Petersburg. Hij liep stage bij Mariss Jansons en was assistent van Bernard Haitink, William Christie en Gennady Rozjdestvensky.

In 1995 maakte De Kort zijn debuut als dirigent bij het Oslo Philharmonic Orchestra op uitnodiging van Mariss Jansons. Sindsdien leidde hij vele orkesten, waaronder het Gewandhausorchester Leipzig, de Staatskapelle Dresden, het Rotterdams Philharmonisch Orkest, het Concertgebouw Kamerorkest en het Limburgs Symfonie Orkest.

De Kort dirigeerde producties bij de operahuizen van Dresden, Leipzig, Tokyo, Schotland, Johannesburg, Bern, Luzern, Tatarstan en in eigen land bij de Nationale Reisopera en in de Robeco-serie van het Concertgebouw.

De Schotse Herald omschreef hem als ‘briljant operadirigent’ en de Volkskrant noemde hem zelfs ‘de ideale theaterdirigent’.

De productie van La Clemenza di Tito gaat van start op 3 juli in de Alfred Fischer Halle in Hamm. In de cast zingen solisten als Rufus Müller, Katrin Göring en Leonore von Falkenhausen.

Zie voor meer informatie de website van Vincent de Kort.

door

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.