Home » Binnenkort, Nieuws

Barokopera Amsterdam tourt door Bretagne

13 juli 2010 Geen reacties

Barokopera Amsterdam gaat in juli en augustus op tournee door Bretagne met haar productie van King Arthur. Het gezelschap speelt het Purcell-werk op vier Franse festivals. In september volgt nog een optreden in Normandië.

Barokopera Amsterdam was het afgelopen seizoen niet vaak in Nederland te zien, omdat artistiek leidster Frédérique Chauvet veel tijd wilde nemen om zich voor te bereiden op grote projecten volgend seizoen en om de activiteiten van het gezelschap in Frankrijk uit te breiden.

Dat is aardig gelukt. Het gezelschap trad onlangs met het Purcell Gala op tijdens het Festival de Sully sur Loire in Frankrijk en gaat in juli en augustus weer op tournee in het zuiden, langs vier festivals in Bretagne en eentje in Normandië. Barokopera Amsterdam speelt dan King Arthur, ook van Purcell. Deze productie was eerder al eens in Nederland te zien.

Het barokgezelschap is in december voor het eerst weer in Nederland te zien, met een nieuwe productie van Mozarts Le nozze di Figaro. Zie voor de speellijst en ook voor de tourneegegevens van King Arthur de website van Barokopera Amsterdam.

door

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.