Binnenkort

Rotterdamse Opera speelt Giovanna d’Arco

De Rotterdamse Opera voert op 18 en 19 september Verdi’s opera Giovanna d’Arco op in Theater Zuidplein in Rotterdam. Bas Marc Pantus regisseert de voorstelling, Marco Bons leidt het koor van de Rotterdamse Opera en het orkest, Camerata Terra Reno.

De Rotterdamse Opera bestaat inmiddels meer dan 30 jaar. Het gezelschap produceert met enige regelmaat minder bekende opera’s van bekende componisten. Zo waren de afgelopen jaren de onbekende Verdi-werken Oberto, Attila en Aroldo te zien.

Dit jaar zal het gezelschap Giovanna d’Arco opvoeren. De opera gaat over de onafhankelijkheidsstrijd van een volk. Regisseur Marc Pantus legt daarbij een link naar de oorlog die honderd jaar na de première van het werk in 1845 uitbrak, de Tweede Wereldoorlog.

,,Die oorlogssfeer, met de wanhoop en hoop, de dromen en de realiteit van de mensen in de belegerde en gebombardeerde steden vormen het decor voor onze opvoering”, aldus de Rotterdamse Opera. ,,Deze springlevende opera is als een mooie droom en een nachtmerrie tegelijk.”

De Rotterdamse Opera keert voor deze productie terug naar het theater waar haar geschiedenis ruim 30 jaar geleden begon: het Theater Zuidplein. Daar is de opera tweemaal te zien.

De cast bestaat uit Waldin Roes, Mark Janicello, Vitali Rozynko, Harald Quaaden en Marc Pantus zelf. Zij worden begeleid door Camerata Terra Reno en het koor van de Rotterdamse Opera, beide onder leiding van Marco Bons.

Kaarten voor de voorstellingen op 18 en 19 september zijn te krijgen via Theater Zuidplein of de Rotterdamse Opera. Zie voor meer informatie www.rotterdamopera.nl.

Vorig artikel

DNO opent seizoen met Verdi in het Frans

Volgend artikel

Haveman: Verdi-heldin in één maand tijd

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.