Home » Binnenkort

Vocale Serie opent met debuut Pogossov

Amsterdam24 september 2010 Geen reacties

De Vocale Serie in de Kleine Zaal van het Concertgebouw begint dinsdag 28 september met het debuut van de jonge Russische bariton Rodion Pogossov. Met begeleiding van pianist Iain Burnside zingt hij liederen en aria’s van onder andere Gluck, Grieg en Tsjaikovski.

Rodion Pogossov (foto: Igor Zaharkin Izvestia).

Volgens het Concertgebouw zien de kenners er al naar uit: het debuut van Pogossov. De bariton is een rijzende ster in operaland. Niet alleen door zijn zang, maar ook door zijn energieke, aansprekende spel op het toneel. De New York Times noemde hem ‘een natuurlijke charmeur met een maffe grijns en een robuuste stem’.

Pogossov zingt inmiddels geregeld bij de grootste operahuizen van de wereld, zoals de Metropolitan Opera in New York, en hij heeft als onderdeel van de EMI Debut Series inmiddels zijn eerste album uitgebracht.

De Rus zal dinsdag met een ‘vrolijk en veelzijdig programma’ debuteren in de Kleine Zaal, als opening van een nieuw seizoen Vocale Serie. Hij wordt daarbij begeleid door de Schotse pianist Iain Burnside, tevens presentator van de BBC.

Pogossov zingt aria’s en liederen van zeer verschillende componisten: Gluck, Stradella, Grieg, Barber, Poulenc, Tsjaikovski, Pérez Soriano en Moreno Torroba. Onder de werken het bekende ‘Che faro senza Euridice’ uit Orfeo ed Euridice van Gluck.

Het concert begint om 20.15 uur. Zie voor meer informatie de website van het Concertgebouw.

door

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.