BinnenkortNieuws

Pierre Audi geeft masterclass regie

Pierre Audi, artistiek directeur van De Nederlandse Opera en het Holland Festival, geeft op 2 en 9 oktober een masterclass regie aan vijf jonge regisseurs. De masterclass gaat uit van het Kameroperahuis en wordt op 9 oktober afgesloten met een publiekspresentatie.

Pierre Audi (foto: Erwin Olaf).

Het Kameroperahuis selecteerde vijf regisseurs voor de masterclass: Marijke van Es, Annechien Koerselman, Arlon Luijten, Caitlin van der Maas en Marcos Rabello. De vijf moesten van tevoren regieconcepten schrijven voor twee duetten uit Così fan tutte en één duet uit La Traviata. Op de zaterdagen 2 en 9 oktober gaan ze onder de hoede van Audi aan de slag met één van hun concepten.

Het resultaat van hun inspanningen is te zien op zaterdag 9 oktober in Theater Odeon. Om 16.00 uur presenteren de deelnemers de uitwerking van hun regieconcept. Het programma wordt gepresenteerd door Lex Bohlmeijer.

Het Kameroperahuis is een productiehuis en werkplaats voor opera- en muziektheatermakers. Het wil de masterclass elke twee jaar laten terugkeren om zo een ‘nieuwe impuls’ te geven aan het genre muziektheater en tegelijk jong talent te scouten voor toekomstige projecten.

Zie voor meer informatie de website van het Kameroperahuis.

Vorig artikel

Het IVC-verslag: de orkestfinale

Volgend artikel

Nieuwe opera Il Postino warm onthaald

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.