Home » Binnenkort

Persson zingt Schumann in Concertgebouw

Amsterdam30 september 2010 Geen reacties

De bejubelde sopraan Miah Persson komt op dinsdag 5 oktober naar Amsterdam om in de Kleine Zaal van het Concertgebouw een recital te geven. Ze zingt diverse liederen van Schumann en wordt daarbij begeleid door Joseph Breinl.

Miah Persson (foto: Mina Artistbilder).

,,De New York Post raakte niet uitgejubeld over haar ‘silvery lyric soprano’ en ook elders wordt het edelmetaal snel van stal gehaald als de Zweedse sopraan Miah Persson haar stem laat horen. De grote operahuizen staan voor haar in de rij, maar voor de schoonheid van de Kleine Zaal en de intimiteit van het lied komt ze graag naar het Concertgebouw.”

Met die veelbelovende woorden kondigt de Vocale Serie van het Concertgebouw het recital van Persson aan, op dinsdag 5 oktober in de Kleine Zaal.

Persson is een sopraan uit Zweden die de afgelopen jaren doorgebroken is aan de internationale top van de operawereld. Ze studeerde in Zweden en debuteerde in 1998 als Susanna in Le nozze di Figaro van Mozart. Ze zong vervolgens vele rollen bij de Koninklijke Zweedse Opera, waaronder veel werk van Mozart. In 2003 debuteerde ze bij de Salzburger Festspiele, waarna ze steeds vaker op de grote tonelen van de wereld te zien was. Zo zong ze al verscheidene keren bij het Royal Opera House in Londen.

In Amsterdam zal Persson liederen van Schumann zingen. Daaronder de cyclus ‘Frauenliebe und – leben’, een cyclus die in acht liederen de liefde van een vrouw voor een man volgt, vanaf de eerste ontmoeting tot de dood. De liederen werden door vele grote sopranen op cd gezet.

Persson wordt begeleid door de jonge pianist Joseph Breinl. De Duitser begeleidt regelmatig zangers, waaronder de Nederlanders Christianne Stotijn en Mattijs van de Woerd en mezzosopraan Waltraud Meier.

Het recital begint om 20.15 uur. Zie voor meer informatie de website van het Concertgebouw.

Hieronder een voorproefje: Persson zingt ‘Et incarnatus est’ uit de mis in c van Mozart.

door

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.