Binnenkort

Opera per Tutti geeft veelzijdig concert

Opera per Tutti belooft donderdag 7 oktober een veelzijdig, bont geheel te worden. Niet alleen klinken er fragmenten van negen verschillende componisten, ook is de samenstelling van de cast anders dan gebruikelijk en worden de solisten door piano én klarinet begeleid.

Opera per Tutti organiseert wekelijks een operaconcert in de Vondelkerk in Amsterdam. Vier solisten en een pianist brengen diverse aria’s en andere operafragmenten ten gehore, die op luchtige, toegankelijke wijze aan elkaar worden gepraat door mezzosopraan en artistiek leidster Mylou Mazali.

In de editie van aanstaande donderdag klinken werken van negen verschillende componisten: Mozart, Händel, Rossini, Leoncavallo, Menotti, Purcell, Schubert, Léhar en Rameau. Zo zijn er diverse aria’s te horen uit Le nozze di Figaro, komt Giulio Cesare ruimschoots aan bod en zijn er bijzondere fragmenten uit The Telephone en Die Verschworenen.

De cast bestaat uit sopraan Yun Park, mezzosopraan Mylou Mazali, countertenor Jean Sébastien Beauvais en bariton Iurri Samoilov. Over de laatste wordt in de wandelgangen zeer enthousiast gesproken.

De solisten worden niet alleen begeleid door pianiste Olga de Kort, ook klarinettist Peter Heuwekemeijer voegt zich bij de cast.

Het concert begint om 20.15 uur. De kassa is vanaf 19.30 uur open. Zie voor meer informatie de website van Opera per Tutti.

Vorig artikel

Rutger de Vries door in Una Voce Particolare

Volgend artikel

Kaufmann en Gheorghiu: als sterren zo mooi

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.