Binnenkort

50 procent korting op uniek barokconcert

De drie gerenommeerde Amerikaanse countertenoren Brian Asawa, Derek Lee Ragin en Robert Crowe geven op 3 november een bijzonder barokconcert in de Grote Zaal van het Concertgebouw. Place de l’Opera-lezers krijgen 50 procent korting op hun kaartje.

Het concert, dat de titel ‘Appassionati di Musica Barocca’ heeft gekregen, belooft een unieke avond te worden. Zo vaak hoor je immers niet drie countertenoren in één concert.

De drie Amerikanen zullen aria’s, duetten en trio’s van onder andere Händel, Purcell, Vivaldi, Porpora en Graun zingen. Zo klinken er aria’s uit opera’s als Serse, Tamerlano, Rinaldo en Griselda en trio’s van bijvoorbeeld Händel en Graun die slechts zelden worden uitgevoerd door drie countertenoren.

,,De stem van de countertenor geldt als bijzonder, ontroerend en mysterieus. Mannen die met een ‘vrouwenstem’ zingen, blijven het publiek fascineren. Het is dan ook zeer bijzonder dat er voor dit concert drie hoge mannenstemmen zijn samengebracht”, aldus organisator Opus Event Management and Trade.

De drie zangers hebben allen een stevige staat van dienst. Brian Asawa werd onlangs door Opera Today ‘de belangrijkste countertenor ter wereld’ genoemd. Hij won als enige countertenor de Operalia-competitie van Plácido Domingo en trad al twee keer op bij De Nederlandse Opera.

Derek Lee Ragin kreeg internationale bekendheid als stem van Farinelli in de gelijknamige film en zong al eens eerder in het Concertgebouw, in het programma And Farewell Goes Out Sighing van de Georgische componist Kancheli.

Roberto Crowe won in 1995 de Metropolitan Opera National Council Auditions en werd door de New York Times omschreven als ‘een mannelijke sopraan met verbijsterende gaven’. Hij was al eens in Nederland te horen bij het Festival Oude Muziek.

De drie solisten worden begeleid door Concerto d’Amsterdam onder leiding van de Brits-Australische violist Elizabeth Wallfisch en met begeleiding van de Nederlandse klavecinist David Jansen.

Lezers van Place de l’Opera krijgen 50 procent korting op de kaartjes voor het concert. De kaarten met korting kunt u direct online bestellen of u belt de Concertgebouwlijn (0900-6718345) onder vermelding van ‘Actie Appassionati’.

Zie voor meer informatie de website van Appassionati di Musica Barocca.

Vorig artikel

Finley verrast in wisselvallige Otello

Volgend artikel

Copley’s Bohème: al 35 jaar hartverwarmend

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.