Binnenkort

Don Pasquale met Netrebko in bios

Niet alleen de Nationale Reisopera brengt Don Pasquale deze maand in Nederland, ook de Metropolitan Opera uit New York laat Donizetti’s komische opera horen. Het operahuis zendt het werk zaterdag 13 november uit in diverse bioscopen.

Affiche van de Don Pasquale-uitzending.

De Metropolitan Opera zendt dit seizoen meer dan tien van haar producties live uit in bioscopen over de hele wereld, waaronder in Nederland. Don Pasquale is de derde titel die dit seizoen op het witte doek verschijnt.

De opera gaat over een oude vrijgezel die koste wat kost het huwelijk van zijn neefje, zijn enige erfgenaam, probeert te voorkomen. Hij wordt echter beetgenomen door dat neefje, diens geliefde en Dottor Malatesta, waardoor hij zich uiteindelijk gewonnen geeft.

De ster van de Met-productie is Anna Netrebko. De beroemde Russische sopraan zingt de rol van Norina. De rest van de cast bestaat uit onder andere Matthew Polenzani, Mariusz Kwiecien en John Del Carlo in de hoofdrol. Maestro James Levine staat op de bok.

Diverse bioscopen in Nederland zullen de productie zaterdagavond live uitzenden, waaronder Pathe, Cinemec, Foroxity en Minerva.

Zie voor meer informatie over de voorstelling de website van de Metropolitan Opera.

Vorig artikel

Die Soldaten: moeilijk maar aangrijpend

Volgend artikel

NTR Podium maakt docu over Westbroek

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.