Binnenkort

NTR Podium maakt docu over Westbroek

NTR Podium zendt zondag 14 november om 13.00 uur een documentaire uit over sopraan Eva-Maria Westbroek. De film, getiteld Diva zonder sterallures, is gemaakt door Sandra Parry en gaat onder meer over Westbroeks tijd op het conservatorium van Den Haag.

Eva-Maria Westbroek is één van de bekendste Nederlandse operazangeressen van dit moment. Ze treedt op bij de grootste operahuizen ter wereld. Later dit seizoen maakt ze haar debuut bij de Metropolitan Opera, eerder zong ze al op grote tonelen als de Bayreuther Festspiele en de Salzburger Festspiele.

Het afgelopen seizoen was ze tweemaal in Amsterdam te zien in producties van De Nederlandse Opera: La fanciulla del West en Les Troyens.

Regisseur Sandra Parry heeft nu een documentaire over haar gemaakt: Eva-Maria Wesbroek – Diva zonder sterallures. ,,Haar carrière is haar niet bepaald komen aanwaaien, zo blijkt uit het portret”, stelt NTR Podium. ,,Eva-Maria gaat daarin onder meer terug naar het Haags Conservatorium, waar ze eerder met pijn en moeite haar examen haalde. Door doorzettingsvermogen en een rotsvast vertrouwen van haar man (tenor Frank van Aken) en haar vader, haalde Eva-Maria Westbroek uiteindelijk de wereldtop.”

De documentaire wordt zondag 14 november uitgezonden bij de NTR. De uitzending begint om 13.00 uur op Nederland 2.

Vorig artikel

Don Pasquale met Netrebko in bios

Volgend artikel

Aanbieding: Luxe operacruise met Kerstmis

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.