Binnenkort

Madama Butterfly bij JT Bioscopen

De JT-bioscopen in Amersfoort, Heerhugowaard en Nijmegen zenden dinsdag 16 november Puccini’s opera Madama Butterfly uit. De productie komt uit San Francisco, met Patricia Racette als Cio-Cio-San, Brandon Jovanovich als Pinkerton en Stephen Powell als Sharpless.

JT Bioscopen zendt sinds dit seizoen opera’s uit onder de noemer JT Opera. Het programma begon enige weken geleden met een live-uitzending van Carmen uit Barcelona. Dinsdag volgt de tweede uitzending: Madama Butterfly uit San Francisco. Het is geen rechstreekse uitvoering, maar een eerder live opgenomen voorstelling.

Madama Butterfly gaat over de jonge geisha Cio-Cio-San. Zij trouwt met de Amerikaanse officier Pinkerton, maar die neemt het huwelijk veel minder serieus dan zij. Kort na hun bruiloft keert Pinkerton terug naar Amerika, terwijl Cio-Cio-San (oftewel Madama Butterfly) op hem blijft wachten. Als hij na drie jaar terugkeert, blijkt hij te zijn getrouwd met een Amerikaanse en wil hij zijn kind, dat na zijn vertrek geboren is, opeisen. Cio-Cio-San stemt erin toe, maar pleegt daarna zelfmoord.

De productie uit San Francisco is geregisseerd door Kathleen Belcher. De muzikale leiding is in handen van Donald Runnicles. De titelrol wordt vertolkt door Patricia Racette, de al veel succes heeft behaald met deze partij van Puccini. Tegenover haar staat Brandon Jovanovich als Pinkerton. Stephen Powell vertolkt de rol van Sharpless en Zheng Cao is Suzuki.

De voorstellingen beginnen in alledrie de steden om 20.00 uur en kosten € 27,50 (inclusief hapjes en drankjes). Zie voor meer informatie de website van JT Bioscopen.

Vorig artikel

69 jaar en dan zó zingen

Volgend artikel

Poolse componist Gorecki overleden

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.