Home » Binnenkort

Opera Zuid speelt Der Rosenkavalier

Maastricht15 november 2010 Geen reacties

Opera Zuid trekt in november en december door het land met Der Rosenkavalier van Richard Strauss. Anton Nekovar regisseert de productie en Ed Spanjaard staat voor het Limburgs Symfonie Orkest.

Der Rosenkavalier ging in 1911 in wereldpremière in Dresden. Het is een komische opera in drie akten, met muziek van Richard Strauss en een libretto van Hugo von Hofmannsthal. Een opera over ‘tijd, leeftijd en liefde op het eerste gezicht’, aldus Opera Zuid.

,,De Feldmarschallin heeft een verhouding met de veel jongere Octavian. Octavian wordt op zijn beurt verliefd op de lieftallige Sophie. Zich bewust van het leeftijdsverschil en erin berustend neemt de Feldmarschallin genereus, maar met pijn in haar hart, afscheid van Octavian”, zo vat het gezelschap de opera samen.

De regie van de productie (een samenwerking tussen Opera Zuid, het Theater Vorpommern en het Operafestival Lecce) is in handen van Anton Nekovar. Op de bok staat Ed Spanjaard, die het Limburgs Symfonie Orkest en het Zuidelijk Theaterkoor dirigeert. Spanjaard was onlangs nog in Enschede te zien met een uiterst succesvolle Die Walküre bij de Nationale Reisopera.

De rol van Marschallin wordt vertolkt door Johanni van Oostrum. De ‘Rosenkavalier’ Octavian wordt gezongen door Karin Strobos (regelmatig bij Opera Zuid en op andere plekken in Nederland te bewonderen) en Kim Savelsbergh zingt Sophie. De rol van Baron Ochs komt voor rekening van Martin Blasius.

Andere solisten zijn Rolf A. Schneider, Catherine Veillerobe, Mark Omvlee, Fiona Kimm, Marcel van Dieren en Joan Ribalta.

De première van de productie vindt plaats op vrijdag 19 november in het Theater aan het Vrijthof in Maastricht. Daarna zijn er tot en met 14 december nog elf voorstellingen in heel het land.

Zie voor meer informatie de website van Opera Zuid.

door

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.