Home » Binnenkort

ZaterdagMatinee van Parsifal uitverkocht

Amsterdam7 december 2010 Geen reacties

De ZaterdagMatinee voert zaterdag 11 december Wagners grootse opera Parsifal op. Het belooft niet alleen een lange, maar ook een gedenkwaardige zit te worden. Dirigent Jaap van Zweden zal met topsolisten als Falk Struckmann, Robert Holl en Klaus Florian Vogt voor een uitverkochte zaal staan.

Jaap van Zweden (foto: Hans van der Woerd).

,,Jaap van Zweden vervolgt zijn roemruchte reeks Wagner-interpretaties met Wagners zwanenzang Parsifal (1882)”, licht de ZaterdagMatinee toe. ,,De partituur is een wonder van klankvermenging, van uiterste orkestrale schoonheid. De goden had Wagner in Der Ring des Nibelungen laten sterven, maar in Parsifal omarmde hij een nieuwe, geheel eigen mystiek, een symbiose van christendom en boeddhisme, waarin de titelheld als de nieuwe verlosser eindigt – zoals de componist met zijn muziekdrama’s de maatschappij wilde verlossen.

Parsifal is het derde concert in de Operaserie van de ZaterdagMatinee, waarin eerder De Vuurengel van Prokofjev en Faustus, The Last Night van Dusapin waren te horen.

De monumentale opera van Wagner (het concert duurt van 15.00 tot 21.00 uur) wordt uitgevoerd door het Radio Filharmonisch Orkest, het Groot Omroepkoor en de mannen van het staatskoor Latvija. Zij staan allen onder leiding van Jaap van Zweden.

De lijst solisten bevat grote namen, zoals Falk Struckmann, Klaus Florian Vogt en de Nederlandse bas Robert Holl – Wagner-vertolkers van de hoogste orde. Verder zingen er ook de nodige Nederlandse zangers mee: Julia Westendorp, Jeroen de Vaal, Pascal Pittie en Cécile van de Sant.

Het concert in het Concertgebouw is al volledig uitverkocht. De uitvoering wordt echter ook rechtstreeks uitgezonden op Radio 4. Zie voor meer informatie de website van de ZaterdagMatinee.

door

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.