Home » Nieuws

Muziekcentrum van de Omroep blijft bestaan

Den Haag7 december 2010 Geen reacties

Het Muziekcentrum van de Omroep blijft bestaan. Dat maakte minister Marja van Bijsterveldt vrijdag bekend. Ze wil het centrum met 13 miljoen euro blijven steunen. Dat bericht Viertakt Podium.

De cultuurplannen van de nieuwe regering hebben op veel verzet gestuit in de cultuursector. Vooral het plan om het Muziekcentrum van de Omroep (MCO) af te schaffen, leidde tot grote verontwaardiging. Onder de paraplu van het MCO opereren het Radio Filharmonisch Orkest, de Radio Kamer Filharmonie, het Groot Omroepkoor en het Metropole Orkest.

Afgelopen vrijdag werd bekend dat minister Van Bijsterveldt haar plannen heeft afgezwakt vanwege de vele protesten uit de muziekwereld, aldus Viertakt Podium. Ze wil het MCO met 13 miljoen euro steunen. Dat betekent dat er wel fors bezuinigd moet worden, aangezien de huidige begroting van het centrum 31 miljoen euro bedraagt.

In een brief aan de Tweede Kamer liet staatsecretaris Halbe Zijlstra ondertussen weten dat er strengere eisen aan subsidies worden gesteld. Culturele instellingen die te weinig publiek trekken, krijgen geen overheidsgeld meer.

De brief van Zijlstra is, evenals ander nieuws rond de regeringsplannen, te lezen op de website van Viertakt Podium.

Ondertussen gaan de protestacties tegen de cultuurbezuinigingen onverminderd door. Op 13 december wordt er een optreedmarathon georganiseerd in Café Brasserie Dudok in Den Haag, op een steenworp afstand van de Tweede Kamer, waar die dag over de cultuurbegroting wordt gestemd.

door

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.