Home » Binnenkort, Nieuws

Reisopera breidt MeezingMessiah uit

Enschede9 december 2010

door

De Nationale Reisopera organiseert op 17, 19 en 23 december voor de tiende keer een MeezingMessiah. Dit jaar is het project groter dan voorheen. Er zijn drie concerten, waarvan één in Zwolle. Bovendien zendt de provincie Overijssel twee concerten live uit via internet.

De Reisopera noemt het inmiddels haar ‘muzikale kersttraditie’, de organisatie van een MeezingMessiah in december. Het evenement vindt dit jaar alweer voor de tiende keer plaats.

Dit jaar wordt het ‘anders, groter en vaker’, belooft de Reisopera. De MeezingMessiah bestaat uit een professionele masterclass koorzingen, gegeven door dirigent Nicolas Mansfield, met afsluitend het concert, waar ook de koorleden van de Reisopera aan meewerken.

Op vrijdag 17 december wordt Händels meesterwerk voor het eerst opgevoerd, door een lezerskoor van de Twentsche Courant Tubantia. Aanmelding is daarvoor niet meer mogelijk.

Daarna volgen op 19 december (Grote Kerk Enschede) en 23 december (Grote Kerk Zwolle) nog twee concerten. Gratis aanmelding is daarvoor nog steeds mogelijk.

Dankzij steun van de provincie Overijssel worden de concerten op 19 en 23 december live uitgezonden via www.jijenoverijssel.nl. Deze live-streaming wordt bovendien aangeboden aan zorginstellingen in de regio en eventueel daarbuiten.

Aanmelden voor de MeezingMessiah (inclusief masterclass) kan via de kassa van de Stadsschouwburg Enschede (053-485850). Zie voor meer informatie de website van de Nationale Reisopera.

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.