Binnenkort

NTR zendt Amsterdamse Fanciulla uit

De productie van La fanciulla del West van De Nederlandse Opera is een jaar oud, maar staat nog steeds volop in de belangstelling. Onlangs verscheen die op dvd en komende zondag zal NTR Podium de volledige opera nog een keer uitzenden op Nederland 2.

Scène uit La fanciulla (foto: Clärchen & Matthias Baus).

De uitzending van NTR Podium is onderdeel van een reeks van vier herhalingen van opera’s die het afgelopen jaar bij De Nederlandse Opera in première gingen. La fanciulla del West dateert uit december 2009. De hoofdrollen zijn bezet door de Nederlandse sopraan Eva-Maria Westbroek (Minnie), Zoran Todorovich (Dick Johnson) en Lucio Gallo (Jack Rance).

Voorafgaand aan de uitzending wordt de opera uitgebreid ingeleid met beelden van de repetities en interviews met de makers en de cast. Ook komt Place de l’Opera-redacteur Basia Jaworski aan het woord, net als op de dvd van Opus Arte.

De uitzending vindt plaats op zondag 19 december op Nederland 2 en begint om 13.00 uur. Daarna is de opera nog twee weken lang te bekijken op de websites van NTR Podium en Uitzending Gemist.

Hieronder een preview van de opera:

Vorig artikel

Grootse Frau ohne Schatten in Graz

Volgend artikel

Goddelijke zang in Antwerpse Semiramide

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.

1 Reactie

 1. b. suurenbroek
  15 december 2010 at 11:53

  Ha die Jordi,

  Wat een prachtige recensies. Jij kunt schrijven!
  Je jongste zus breekt af en toe de tent af, maar ik heb de zaak nog onder controle. Ik heb haar net uitgelegd hoeveel 2000 – 1956 is;
  na een half uur had ze door dat 44 de juiste uitkomst was. Verder gaat alles goed met haar. Ze is nog geen hopeloos geval.
  Typen is niet mijn sterkste punt/kant, maar net als je zus ben ook ik nog geen hopeloos geval. Alles goed met jou?
  Hartelijke groet,
  Ben Suurenbroek