Buitenland

De Beer aan de slag bij Metropolitan Opera

De Metropolitan Opera gaat een samenwerking aan met regisseur Lotte de Beer en haar gezelschap Operafront. Samen werken ze aan het project MET2GO, waarmee kleinschalige operaproducties op verschillende plekken in New York opgevoerd zullen worden.

Lotte de Beer (foto: Jochem Jurgens).
Lotte de Beer (foto: Jochem Jurgens).

MET2GO is een ‘operatruck’ die de operakunst op laagdrempelige, mobiele wijze de wijken van New York in moet brengen. Gezien de ervaring van Operafront met dat soort producties, heeft Met-directeur Peter Gelb het gezelschap van Lotte de Beer gevraagd om het project te ontwikkelen. In juni 2016 moet een eerste MET2GO-productie klaar zijn: La traviata.

De Beers betrokkenheid bij de Metropolitan Opera blijft niet beperkt tot MET2GO. Persbureau AP meldt dat de jonge Nederlandse regisseur in het najaar van 2018 haar debuut zal maken op het grote toneel van de Met met een productie van Iphigenia in Aulis. Deze nieuwe opera van de Argentijnse componist Osvaldo Golijov zal eerst in Amsterdam in première gaan.

Vorig artikel

Joyce & Tony: een beetje teleurstellend

Volgend artikel

Opera in de media: week 39

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.