Buitenland

Aviel Cahn vertrekt bij Opera Vlaanderen

Aviel Cahn neemt in de zomer van 2019 afscheid van Opera Vlaanderen. Hij wordt algemeen directeur van het Grand Théâtre de Genève, waar hij Tobias Richter opvolgt. De zoektocht naar de opvolger van Cahn in Vlaanderen loopt nog.

Aviel Cahn. (© Filip Van Roe)

Als Aviel Cahn in 2019 afscheid neemt, heeft hij een goede tien jaar de touwtjes in handen gehad bij Opera Vlaanderen. Onder Cahn maakte het Vlaamse gezelschap “ een succesvolle transformatie door en werd het internationaal op de kaart gezet als een voorbeeld voor een hedendaagse, innovatieve stijl van opera”, aldus het operahuis.

In Genève gaat Cahn samenwerken met Jonathan Nott, chef-dirigent van het huisorkest, het Orchestre de la Suisse-Romande. Tot zijn vertrek is Cahn van zins zijn publiek in Vlaanderen te blijven verrassen. “De volgende twee seizoenen zullen we zeker niet op onze lauweren rusten maar zullen we met heel het team hard werken om het succesverhaal verder te zetten. We hebben nog enkele verrassingen voor Vlaanderen in petto.”

Vorig artikel

Holland Festival opent met Mariavespers

Volgend artikel

UCO brengt fraaie Apollo e Dafne

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.