BinnenkortNieuws

Holland Festival opent met Mariavespers

De 2017-editie van het Holland Festival opent op 3 juni met de Mariavespers van Claudio Monteverdi, in een productie van De Nationale Opera. De voorstellingen vinden plaats in de Gashouder op het Westergasterrein in Amsterdam.

Raphaël Pichon. (© Betrand Pichene)

De Nationale Opera heeft alle overgeleverde muziektheaterwerken van Monteverdi uitgevoerd. Nu richt artistiek directeur Pierre Audi zich op de Mariavespers. Hij maakt dit keer een ‘mise-en-écoute’, met hulp van de Belgische beeldend kunstenares Berlinde De Bruyckere.

De Bruyckere, bekend van beelden, installaties en aquarellen, maakte voor de Biënnale van Venetië in 2013 de installatie Kreupelhout/Cripplewood. Die installatie vormt het decor van de Mariavespers.

De voorstelling wordt muzikaal verzorgd door de Franse dirigent Raphaël Pichon en zijn barokensemble Pygmalion, dat zowel de zangers als de musici levert. Pichon verwierf bekendheid met zijn opnames van koormuziek van Bach. Eerder leidde hij Trauernacht in Aix-en-Provence, een coproductie met De Nationale Opera.

De Mariavespers gaan op 3 juni in première in de Gashouder en zijn daar tot en met 5 juni te zien. Zie voor meer informatie de website van De Nationale Opera.

Vorig artikel

Matinee brengt première Babylon

Volgend artikel

Aviel Cahn vertrekt bij Opera Vlaanderen

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.