Home » Buitenlands nieuws

Gheorghiu zegt ook laatste Carmens af

New York8 februari 2010 Geen reacties

De eerste reeks Carmens bij de Metropolitan Opera had sopraan Angela Gheorghiu al afgezegd, maar nu heeft ze ook bedankt voor de laatste paar voorstellingen van de opera van Bizet. Haar Carmen-debuut zal dus nog even op zich laten wachten.

De Roemeense sopraan Gheorghiu zou in eerste instantie in de nieuwe Carmen-productie van Richard Eyre voor het eerst de beroemde rol van Bizet gaan zingen. Vanwege huwelijksproblemen met Roberto Alagna (de Don José in die productie) haakte ze echter af.

Omdat Jonas Kaufmann tijdens de laatste twee voorstellingen van Carmen het stokje van Alagna over zou nemen, zou Gheorghiu daar alsnog in actie komen. Zou, want ook die optredens heeft de sopraan geannuleerd, zo bericht de New York Times.

,,Als je zo’n belangrijk debuut als Carmen maakt, moet je dramatisch net zo goed voorbereid zijn als muzikaal”, zei Gheorghiu over haar besluit. ,,Daarom heb ik besluiten mijn roldebuut uit te stellen tot een later tijdstip, wanneer ik intensiever kan werken aan de productie.”

In januari nam Elina Garanca met succes de rol van Carmen op zich. Tijdens de laatste twee voorstellingen in april en mei zal Kate Aldrich de hoofdrolspeelster vertolken.

Wanneer Gheorghiu wel haar Carmen-debuut zal gaan maken, is niet bekend.

door

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.