Buitenlands nieuws

Scala annuleert Faust vanwege staking

Het beroemde Teatro alla Scala uit Milaan heeft een voorstelling geannuleerd vanwege een staking van werknemers. En dat is zeker niet de eerste keer dit jaar. Veel Italiaanse operahuizen komen in verzet tegen de saneringsplannen van de overheid.

De Italiaanse operahuizen hebben het op dit moment niet gemakkelijk. Door lagere subsidies en het slechte economische tij hebben ze forse financiële problemen.

De overheid wil de schuldenproblemen oplossen door de lonen van werknemers van operahuizen te bevriezen en de bonussen te halveren. In de ene na de andere stad leidt dat echter tot stakingen onder werknemers. Rome, Bologna, Turijn, Firenze en dus ook Milaan.

De Scala laste eerder al producties af en nu is ook Faust de klos. De voorstellingen van maandag 21 juni en van vandaag, woensdag 23 juni, gaan beide niet door. In de productie zou Marcello Giordani de rol van Faust zingen en zou Roberto Scandiuzzi optreden als Méphistophélès.

Vorig artikel

Winnaars actie Le nozze di Figaro

Volgend artikel

Brusselse Elektra krijgt Franse prijs

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.