FeaturedNieuws

Kremer eind augustus weer terug op toneel

Annemarie Kremer herstelt goed van haar ongeluk tijdens een repetitie in Klagenfurt, afgelopen april. ,,Het was een traumatische ervaring, maar nu zijn de vooruitzichten gelukkig zeer rooskleurig”, vertelt de sopraan. Eind augustus zal ze weer op het toneel staan.

Annemarie Kremer (foto: Frank Doorhof).

Kremer werd op 21 april tijdens een repetitie voor Tosca in het Oostenrijks Klagenfurt bedolven onder de grote achterwand van het decor, die te vroeg viel. Ze lag drie weken in het ziekenhuis en moest daarna nog vier weken in een rehabilitatie-oord in de buurt van Klagenfurt verblijven, omdat ze nog niet tot reizen in staat was.

Inmiddels is de sopraan behoorlijk opgeknapt. Ze heeft nog fysiotherapie en pijnmedicatie, maar de vooruitzichten zijn goed: eind augustus keert ze terug op het toneel om haar nieuwe seizoen aan te vangen.

Op haar agenda staan concerten in Essen onder leiding van Stefan Soltesz, kort daarna optredens als Salome in Wenen en dan Tosca in Leipzig, Die Fledermaus in Essen, Salome in Brazilië en Vitellia in La Clemenza di Tito in Engeland.

Bovendien is ze net gevraagd om in 2014 Madama Butterfly aan de Opera van Tokyo te komen zingen. Kremer: ,,Het is een grote eer om daar als Europese voor die beroemde Japanse geisha-rol gevraagd te worden!”

Vorig artikel

118e Proms-seizoen van start

Volgend artikel

Hoofdredactioneel: Overal boventitels

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.