AchtergrondFeaturedOperacast

Podcast: De zomer van Judith van Wanroij

Sopraan Judith van Wanroij deed afgelopen maanden heel verschillende dingen. In Nürnberg zong ze de rol van Hissiphile in de opera La Toison d’Or van Vogel, in Delft Sheherazade van Ravel en in Amsterdam stond ze in Opera meets the blues. Geen lange zomervakantie dus voor de zangeres die, als ze vakantie heeft, liever thuis is dan weer op reis. We spraken Judith na haar optredens in Delft en in Amsterdam.

Bij het optreden in Delft, op het Delft Chamber Music Festival, stond Ravels cyclus Sheherazade op het programma van Judith van Wanroij en haar begeleider Rudolf Jansen (te beluisteren in het Concerthuis van Radio 4). Twee weken later zong ze op het Grachtenfestival in Amsterdam, waar ze in 2010 de Grachtenfestivalprijs won, samen met mezzosopraan Hetty Jansen en het trio Peter Beets. Het programma ‘Opera meets the blues’ zorgde voor een verrassende combinatie van opera-aria’s, klassieke chansons en jazz en blues.

In deze Place de l’Opera-podcast vertelt Judith van Wanroij over hoeveel concentratie Ravel vraagt, over haar liefde voor Frankrijk, over de verschillen tussen haar begeleiders Rudolf Jansen en Peter Beets, waar de start was van haar samenwerking met de jazzpianist en wat er in het najaar op de agenda staat: de rol van Erste Dame in Die Zauberflöte bij De Nederlandse Opera.

Vorig artikel

Hoofdredactioneel: Waarom opera?

Volgend artikel

BosTheater huist Dialogues des Carmélites

De auteur

François van den Anker

François van den Anker

François van den Anker is muziekjournalist. Hij doet verslag van de wereld van opera en lied met interviews, reportages en podcasts.

2Reacties

  1. 22 augustus 2012 at 11:37

    Heel informatieve en goede podcast, Francois. Zalig om te horen!

  2. Rik van Dongen
    23 augustus 2012 at 16:11

    Net als veel van je andere podcasts weer onderhoudend en goed in elkaar stekend!
    Prettig, die afwisseling met muziekfragmenten.