Home » Achtergrond, Featured

Tenor Andrew Haji wint vijftigste IVC

Den Bosch14 september 2014 Geen reacties

Andrew Haji heeft zondagmiddag de vijftigste editie van het Internationaal Vocalisten Concours in Den Bosch gewonnen. De Canadese tenor won behalve de Grand Prix van ‘s-Hertogenbosch ook de Persprijs en de Prijs van de Junior Jury. De vier Nederlandse finalistes vielen eveneens in de prijzen.

Tenor Andrew Haji met op de achtergrond maestro Kenneth Montgomery (copyright foto: Hans Hijmering).

Tenor Andrew Haji met op de achtergrond maestro Kenneth Montgomery (copyright foto: Hans Hijmering).

Tijdens een finaleconcert met de philharmonie zuidnederland onder leiding van Kenneth Montgomery dongen negen zangers zondagmiddag naar de prijzen in de opera- en oratoriumcategorie van het Internationaal Vocalisten Concours (IVC) in Den Bosch.

De jury – door afwezigheid van Ioan Holender aangevoerd door Dame Kiri Te Kanawa – was het meeste onder de indruk van Andrew Haji, wat ook gold voor de persjury en de juniorjury. Haji, lid van de Canadian Opera Company Ensemble Studio, maakte in de halve finale al een veelbelovende indruk.

De Toonkunst Oratorium Prijs ging naar mezzosopraan Catriona Morison en de Opera Prijs ging naar tenor Matthew Newlin. De Diorapthe Award (voor de beste vertolking van het plichtwerk ‘Quale Coniugium’ van Willem Jeths) werd uitgereikt aan Francine Vis. De Nederlandse mezzo won daarnaast een engagementsprijs van de Nederlandse Händel Vereniging, een prijs die ze deelde met Iris van Wijnen. Van Wijnen deelde verder ook de Prijs van de Province Noord-Brabant, met sopraan Yibao Chen.

Er was meer Nederlands succes. Mezzosopraan Florieke Beelen kreeg de Arleen Auger Allround Prijs (voor een zanger die zowel in de opera- en oratoriumcategorie als in de competitie voor liedduo’s excelleerde) en een Max Radio-opname. Sopraan Deirdre Angenent kreeg de Opera Nederland Prijs en de Publieksprijs.

Lees maandag meer over de IVC-finale op Place de l’Opera.

door

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.