AchtergrondFeaturedOperacast

Podcast: Intendant Waut Koeken

Sinds februari is Waut Koeken intendant bij Opera Zuid. Zijn keuze voor het Maastrichtse operahuis was bewust: “De beperkte middelen dwingen tot het voortdurend stellen van de vraag naar de absolute essentie”, zegt hij in dit eerste uitgebreide interview met François van den Anker over zijn ervaringen en plannen.

Waut Koeken..

De nieuwe intendant en Opera Zuid kenden elkaar al van de twee producties die de Vlaming voor Opera Zuid regisseerde: Barbe-Bleue in 2011 en La bohème in 2016. Hij kwam in februari binnen als opvolger van Miranda van Kralingen, na een periode waarin het voortbestaan van Opera Zuid onder druk stond. Maar het tij is gekeerd en Koeken kijkt met een open blik vooruit naar het komende seizoen.

Hij maakte even tijd om terug te blikken op zijn eerste maanden, maar veel liever spreekt Waut Koeken over de plannen voor de volgende seizoenen. Hij onthult de castleden van de producties in 2017/2018 en de titels voor het seizoen daarna.

U kunt de podcast hieronder online beluisteren, downloaden of u via iTunes abonneren. Voor Android zijn Podcast Addict en BeyondPod veelgebruikte apps. Als u daarin via de zoekfunctie Place de l’Opera intypt, komt u vanzelf bij de podcasts.

Vorig artikel

Grove weergave heldenepos Roeland op HF

Volgend artikel

Véronique Gens, de koningin van Cyprus

De auteur

François van den Anker

François van den Anker

François van den Anker is muziekjournalist. Hij doet verslag van de wereld van opera en lied met interviews, reportages en podcasts.