FeaturedNieuws

Kort nieuws: Nieuwe Ring in Brussel

De Munt komt met en nieuwe Ring.

Ontwerp eerste Das Rheingold-uitvoering in Bayreuth, 1876, door Josef Hoffmann

Tussen oktober 2023 en februari 2025 wordt de nieuwe Munt- Ring ´gesmeed´ door muziekdirecteur Alain Altinoglu en regisseur Romeo Castellucci.

De laatste keer dat dit grootse operavierluik Der Ring des Nibelungen van Richard Wagner in Brussel op de planken kwam was in de jaren 80. Toen engageerde Gerard Mortier de tandem Sylvain Cambreling/Herbert Wernicke voor Der Ring des Nibelungen. Bernard Foccroulles project met Antonio Pappano en Willy Decker sneuvelde in de jaren 90 om artistieke redenen.

Das Rheingold gaat in oktober 2023 in première, Die Walküre volgt in januari 2024. Siegfried (september 2024) en Götterdämmerung (januari 2025) vallen in het laatste seizoen van huidig intendant Peter de Caluwe.

IVC

De Russische tenor Andre Danilo is de grote winnaar geworden van het de 55ste editie van het Internationale Vocalisten Concours ´s Hertogenbosch.

Hij won de Grand Prix van de stad ´s Hertogenbosch, de Opera Prijs en de Pers Prijs.


Tenor Andrei Danilov ontvangt de Opera Prijs uit handen van juryvoorzitter Linda Finnie (@foto: Karen van Gilst)

Franz Straatman bericht hier op Place de l´Opera over deze finale.

De 56ste editie van de International Vocal Competition vindt plaats van 10 t/m 15 oktober 2023. Dit concours staat dan in het teken van LiedDuo, zanger en pianist.

 

Groot Omroepkoor verlengt contract Benjamin Goodson

Dirigent Benjamin Goodson © Paolo Ferla

 Het Groot Omroepkoor en chef-dirigent Benjamin Goodson verlengen hun succesvolle samenwerking. Goodson, die sinds het najaar van 2020 chef-dirigent is van het Groot Omroepkoor, verbindt zich daarmee tot 2027 aan het koor.

 

Gemeente Den Haag kent Kees van Baarenprijs toe aan componist Seung-Won Oh

Componist Seung-Won Oh. Foto: Rubén Vega Balbás@ruvebal

Op voordracht van de Johan Wagenaar Stichting kent gemeente Den Haag de Kees van Baarenprijs toe aan componist Seung-Won Oh voor haar werk YeonDo. Deze compositieprijs wordt uitgereikt voor een orkestwerk of muziektheatraal werk. Seung-Won Oh ontvangt de prijs van gemeente Den Haag tijdens Festival Dag in de Branding op zaterdag 17 juni 2023. Het New European Ensemble en Cappella Pratensis brengen die dag het winnende werk ten gehore in de Nieuwe Kerk. De kaartverkoop is gestart.

Seung-Won Oh schreef YeonDo (Bosch Requiem, 2020) in opdracht van festival November Music. Dit muziektheaterwerk is een overrompelende ervaring, een symbolische muzikale ceremonie. Imponerende slagwerkpartijen, meditatieve strijkpassages en hemelse stemmen smelten samen tot een spiritueel momentum.

Vorig artikel

Kort Nieuws

Volgend artikel

Tenoren pakken prijzen Vocalistenconcours

De auteur

Bo van der Meulen

Bo van der Meulen