FeaturedNieuws

Kort Nieuws

Kort Nieuws

 

Finale voor Tinka Pypker

Sopraan Tinka Pypker (© Reinout Bos)

De Nederlandse sopraan Tinka Pypker heeft zich weten te plaatsen voor de finale van het Internationaal Vocalistenconcours. Die finale vindt aanstaande zondag, 2 juli, plaats in het Muziekgebouw Frits Philips in Eindhoven.

Lees meer in het verslag van de halve finale door Franz Straatman.

Ziek

De Nederlandse sopraan Eva-Maria Westbroek heeft vanwege ziekte het concert op 1 juli in ´s Hertogenbosch helaas moeten annuleren. Omdat het programma min of meer volledig rond Eva-Maria Westbroek was samengesteld, was het niet mogelijk een vervanging voor de sopraan te vinden.

Fatma Said  was ook ziek in april jongstleden en moest toen haar recital afzeggen, maar gelukkig is de sopraan er in juli wel. Op 5 juli staat Fatma Said in de Kleine Zaal van Concertgebouw. Het recital  begint om 20.00 uur.

Sopraan Fatma SaidFoto: © Eduardus Lee

De jonge Egyptische sopraan Fatma Said zingt haar favoriete liedrepertoire: werken van Ravel, Obradors, Serrano, de Falla, Lorca, Bizet en Mozart, maar ook van Najib Hankash en Gamal Abdel-Rahim. Aan de vleugel zit meesterbegeleider Joseph Middleton.

De Nationale Opera zoekt 400 figuranten!!

Voor iedereen die altijd al een keer zelf in de spotlights wilde staan. In deze reprise van Georges Bizet’s Carmen zijn er een heleboel rollen weggelegd voor enthousiaste figuranten. Meld je aan voor een nieuwe theaterbelevenis, vanaf het toneel!

Met Robert Carsens productie van Carmen wordt het seizoen 2022/2023 geopend. (© Monika Rittershaus)

De Nationale Opera herneemt in augustus en september de populaire opera Carmen in de veelgeprezen enscenering van Robert Carsen. Voor deze productie zoekt de Nationale Opera  zo’n 400 figuranten vanaf de leeftijd van 18 jaar (m/v/x). Zij zullen vanaf een tribune op het toneel in de slotscène van de opera getuige zijn van Carmens noodlottige einde… Voor liefhebbers van opera en theater is dit een prachtige gelegenheid om daar zelf een rol in te spelen en tegelijkertijd achter de schermen te kunnen zien hoe zo’n megaproductie tot stand komt.

Lees hier meer over hoe je je kunt aanmelden!

 

Vorig artikel

Sopraan Tinka Pypker finalist in IVC

Volgend artikel

Kort nieuws: Nieuwe Ring in Brussel

De auteur

Bo van der Meulen

Bo van der Meulen