FeaturedNieuws

In de zaal: Die Zauberflöte

Onze rubriek ´In de zalen´ heet deze week ´in de zaal´ want het is even rustig op het opera en vocale front.
In de conservatorium zaal van Amare in Den Haag speelt de Dutch National Opera Academy 4 keer Die Zauberflöte van Mozart.Patrick Lange dirigeert, Gabriele Rech verzorgt de enscenering. De talenten van de masteropleiding van de conservatoria van Amsterdam en Den Haag vertolken de rollen.

De voorstellingen zijn op 5, 6, 8 en 9 augustus. Aanvang op 5, 6 en 8 augustus om 19.30 uur en op 9 augustus om 14.30 uur.

Die Zauberflöte door de Dutch National Opera Academy. Foto@¨Reinout Bos

Cast

Filips Krauklis, is Sarastro, Gabe Clarke en Theodor Uggla alterneren als Tamino en Gita Dirveika en Maria Koroleva delen de rol van Pamina. De Koningin van de Nacht wordt gezongen door Sharon Tadmor. Taylor Burgess is de Erste Dame, Lucie van Ree en Maria Warenberg wisselen elkaar af als de Zweite Dame,  Maria Koshiishi is Dritte Dame. Baritons Einar Gudmundsson en Michael Karski kruipen in de huid van Papageno en Yulietta Quevedo is Papagena.  Hugo Kampschreur is Monostatos en Hanqing Zhou is Der Sprecher.

Niet in een zaal

Een andere voorstelling deze week is niet in een zaal, maar op een plein. In Dordrecht wordt de stadsopera MARIA keizerin van Dordt opgevoerd op het Grotekerksplein pal naast de prachtige ‘Dordtse Dom’.

Ontwerp voor MARIA, Keizerin van Dordt.

Meer dan honderd Drechtstedenaren hebben elkaar gevonden om het unieke verhaal van keizerin Maria van Brabant, die 800 jaar geleden de stad Dordrecht als huwelijkscadeau kreeg, te vertellen.

De stadsopera wordt gespeeld door het groot film- en musicalorkest Timbres Divers, gezongen door solisten, koor en kinderkoor. Er wordt gedanst en gespeeld door verschillende groepen Dordtenaren die zich onder de regie van Muziektheater Hollands Diep hebben verenigd. Dankzij de samenwerking met Big Rivers, Koorschool Dordrecht, Cultuurcentrum ToBe en Motorclub Contact Dordrecht wordt een echt gemeenschapsproject gerealiseerd.

David Prins (van Muziektheater Hollands Diep) heeft de regie in handen, dirigent is Ruud van Eeten.

De solisten zijn sopraan Esther Kouwenhoven, alt Jessica Stam-Stakenburg, tenor Pablo Gregorian en bas Jaap Sletterink.

De kaarten voor de voorstellingen zijn gratis, maar je moet wel reserveren.

De voorpremière is op zaterdag 9 juli om 16:00 uur, de première later die zaterdag 9 juli om 21:15 en een derde voorstelling is op maandag 11 juli om 21:15 uur.

 

 

 

 

Vorig artikel

Tijdloze betovering in Huang Ruo’s Book

Volgend artikel

DNOA brengt lichtvoetige Zauberflöte

De auteur

Bo van der Meulen

Bo van der Meulen