FeaturedNieuws

In de natuur, niet in de zalen

Normaal gesproken vindt u in deze rubriek tips over wat er zoal in de Nederlandse zalen op operagebied te zien is. Deze week is er vooral buiten, in de natuur veel te beleven. Wonderfeel is het Glastonbury van de Nederlandse klassieke muziek; een festival met zeven podia op het landgoed Schaep en Burgh in ´s Graveland.

Wonderfeel 2016. (© Foppe Schut)

In drie dagen kunt u er talrijke toppers uit de Nederlandse klassieke bewonderen in concerten en recitals maar u kunt ook onder een boom luisteren naar dichters en vertellers.

Hier een kleine greep uit de vocale aanbod op Wonderfeel.

Mini opera

Op vrijdag 15 juni kunt u  op Het Veld om 22.00 uur genieten van een mini-opera met mezzo Lea Desandre en countertenor Iestyn Davies met ensemble Jupiter en meesterluitist Thomas Dunford. Muziek van Händel.

Recital

Sopraan Aylin Sezer treedt op zaterdag 16 juli om 14.00 uur op met pianist Ed Spanjaard. Ze voeren aria’svan Mozart en Puccini tot Poulenc en Gershwin uit, aangevuld met enkele van de meest dramatische liederen van Samual Barber, waaronder Nocturne en Bessie Bobtail.

Aylin Sezer: ‘Ik had zo genoten van de samenwerking met Ed Spanjaard dat ik graag een heel programma met hem wilde doen.’ (foto Allard Willemse)

Classical Jukebox

Karin Strobos en Judith van Wanroij zingen verzoeknummers op Wonderfeel. In deze live jukebox bestel je uit een eindeloze lijst van de mooiste aria’s en duetten je lievelingsnummer. Zaterdag op Het Veld, om 20.00 uur.

Karin Strobos en Judith van Wanroij als de classical jukebox.

Capella Amsterdam

Marjolijn van Heemstra en Cappella Amsterdam voeren koorwerken van Evelin Seppar, Arvo Pärt, Pēteris Vasks en Tõnu Kõrvits uit. O.a. Vasks’ Paldies tev vēlā saule (Thank you late sun) en  ‘Then Time Stopped’

Capella Amsterdam

Lili Boulanger

Op zondag 17 juli geven sopraan Katherine Dain en pianist Sam Armstrong en recital met de liedcyclus ‘Clairières dans le ciel’ van Lili Boulanger. 15.00 uur op Het Veld.

Katherine Dain (© Robert Kim)

 

Het zal niet al te eenvoudig zijn om voor het gehele festival tickets te bemachtigen maar voor individuele dagen en concerten zal het misschien nog lukken.  U vindt alle informatie op de website van Wonderfeel.

Er is nog een concert in een zaal!

Dat ene concert binnen, vindt plaats in de mooie Schuilkkerk  Heilige Maria-Magdalena , nu de Muziekhaven. In dit centrum voor kamermuziek voert de Franse mezzo sopraan Katia Ledoux samen met pianiste Lucie Horsch werken uit van mannelijke componisten over hoe vrouwen de liefde beleven én van vrouwelijke componisten over hoe ze zelf de liefde beleven.

Mezzo sopraan Katia Ledoux

 

De aanvang is om 20.oo uur en de Muziekhaven is te vinden op het Papenpad 12, 1506 GR Zaandam.

Voor de complete agenda voor de komende weken is er onze kalender.

 

 

 

Vorig artikel

Vrolijke Maria, keizerin van Dordt

Volgend artikel

Groot Omroepkoor indrukwekkend

De auteur

Bo van der Meulen

Bo van der Meulen