BuitenlandFeaturedNieuwsRedactioneel

Forse prijzenoogst voor Sílvia Sequeira

Sopraan Sílvia Sequeira heeft tijdens het 61ste Tenor Viñas Concours, dat van 14 tm 19 januari  in Barcelona plaatsvond, verschillende prijzen in de wacht gesleept.

De Portugese sopraan, die in Nederland onder meer bekend werd als winnares van het tv programma Aria en korte tijd deel uitmaakte van de Nationale Opera Studio, won in de finale de derde Prijs ‘Maria Esperança Salvans Piera’. Daaraan is het prijzengeld van 11.000,- Euro verbonden. De eerste prijs met het niet misselijke daarbij behorende bedrag van 25.000,- Euro, ging naar twee zangers die de prijs dus moeten delen: Filipe Manu, een tenor uit Nieuw-Zeeland en mezzo sopraan Marcela Rahal uit Brazilië.

Sílvia Sequeira. Foto:© SPinto Photography

Verder won Sílvia de door de vereniging van het Gran Teatre del Liceu toegekende prijs van 5.000,- Euro, voor de beste Wagner vertolking, een speciale prijs, toegekend door het Teatro Real in Madrid, nog een speciale prijs van de vrienden van de opera van Sabadell, een speciale prijs van de Internationale OpernWerkstatt, en de Publieksprijs, die ze deelde met de Spaanse tenor Lluis Calvet. Met reht een grote oogst.

De jury bestond uit Dame Kiri te Kanawa, Damià Carbonell (casting directeur van De Nationale Opera), dirigent Alessandro Galoppini, Tobias Hasan ( OPera directeur Staats Opera Unter den Linden, Berlijn), Peter Mario Katona (casting directeur Royal Opera House Covent Garden), Joan Matabosch (artistiek directeur Teatro Real Madrid), Cristiano Sandri (Teatro Regio di Turijn), Brian Speck (Houston Grand Opera), bas bariton José Van Dam en pianist Roger Vignoles,

Sílvia won eerder prijzen in de International Vocal Competition ’s Hertogenbosch en was finaliste in de Koningin Elisabeth Wedstrijd.

Eerder deze maand oogstte Sílvia groot succes in de titelrol van Suor Angelica.

Peter Franken was eerder vorig jaar ook zeer onder de indruk van Sílvia.

 

Vorig artikel

Gerhaher stelt teleur in Frans repertoire

Volgend artikel

Macrooy superster in heftige JC Superstar

De auteur

Bo van der Meulen

Bo van der Meulen