Home » Buitenlands nieuws, Headline, Nieuws

Salzburg kiest voor Pereira

Salzburg20 mei 2009

door

Niet Pierre Audi maar Alexander Pereira is de nieuwe intendant van de Salzburger Festspiele. Dat maakte het bestuur van het festival gisteren bekend. De Oostenrijker neemt in oktober 2011 de functie van Jürgen Flimm over.

Het Landestheater, één van de podia van de Salzburger Festspiele (foto: Karl Foster).

Het Landestheater, één van de podia van de Salzburger Festspiele (foto: Karl Foster).

Op het kandidatenlijstje van de Festspiele stonden drie namen, waaronder die van Pierre Audi, de artistiek directeur van De Nederlandse Opera en het Holland Festival. Maar hij werd het niet, evenmin als Scala-baas Stephane Lissner. Het festivalbestuur heeft meer vertrouwen in de bijna tien jaar oudere Alexander Pereira, momenteel directeur van de Zürchner Oper.

Bestuursvoorzitter Wilhelmine Goldman liet weten dat de ervaren, 61-jarige Pereira in de huidige economisch moeilijke tijd een ‘stabiliserende factor’ is, en dat hij garant staat voor een duidelijke koers.

Pereira zelf is in de wolken met zijn benoeming en denkt dat hij het onder meer is geworden omdat hij zelf uit Oostenrijk (Wenen) afkomstig is. Blij is hij ook dat hij nu naar Oostenrijk terug kan keren.

Hij heeft een contract voor vijf jaar getekend, dat op z’n laatst in 2011 ingaat. In Zürich staat Pereira nog wel onder contract tot 2012, omdat de nieuwe intendant Andreas Homoki pas dan kan beginnen. Hoe hij dat oplost, is niet bekend. Ook over de details van zijn contract in Salzburg moet nog onderhandeld worden.

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.