Buitenlands nieuwsHeadlineNieuwsWedstrijd

Countertenor Murrah wint 40ste Belvedere Opera competitie

KORT NIEUWS

De Amerikaanse countertenor Key’mon Murrah is de grote winnaar geworden van de 40ste International Hans Gabor Belvedere Singing Competition 2022. Zijn vertolking in de finale in het Letse Jurmala van de aria ‘Che faro senza Eurydice’ uit Orfeo van Gluck brachten hem de 1ste prijs, de prijs van de Internationale Persjury en een engagementsprijs bij de Opera van Keulen. De Oekraïense bariton Nikita Ivasechko won de tweede prijs (beschikbaar gesteld door Jan Meulendijks en Bart Schuil van het Amsterdamse Staetshuys) en een engagementsprijs bij de Deutsche Opera am Rhein. De Zuid-Afrikaanse bas-bariton Rueben Mbonabi won de derde prijs.  De publieksprijs ging naar de Italiaanse bas Vittorio De Campo.

Eerste prijswinnaar Key’mon Murrah, midden met links tweede rpijs winnar Niktia Ivasechko en rechts derde prijswinnaar Rueben Mbonambi Foto:©Dzintari Concert Hall/Pauls Zvirbulis

In de finale op zaterdagavond 11 juni, zongen 15 zangers uit even zovele landen. Ze werden begeleid door Jurmala Festival Orkest onder leiding van Mārtiņš Ozoliņš. Het was de tweede keer dat Jurmala gastheer was van deze prestigieuze zangwedstrijd.

Morgen een uitgebreid verslag van de finale.

 

Vorig artikel

Klaus Mäkelä (26) nieuwe chef  KCO

Volgend artikel

Countertenor Murrah wint 40ste Belvedere

De auteur

Bo van der Meulen

Bo van der Meulen