FeaturedHeadlineNieuwsRedactioneel

Nina Hiddema directeur Nederlandse Reisopera

Overgenomen persbericht De Nederlandse Reisopera

De raad van toezicht van de Nederlandse Reisopera heeft besloten Nina Hiddema per 1 november 2022 tot directeur te benoemen. “Met haar artistieke en leidinggevende kwaliteiten zijn wij ervan overtuigd dat Nina de juiste persoon is om de veelstemmigheid van de Reisopera de komende jaren verder uit te bouwen”, aldus RvT-voorzitter Peter van Laarhoven.

Nina Hiddema, directeur Nederlandse Reisopera. Foto: © Annina Romita

Nina Hiddema is sinds 1 november 2021  directeur a.i. van de Nederlandse Reisopera. De raad van toezicht benoemt haar per 1 november 2022 tot directeur. RvT-voorzitter Peter van Laarhoven: “Wij zijn enorm verheugd te kunnen aankondigen dat Nina Hiddema de nieuwe directeur van de Reisopera wordt. De afgelopen maanden heeft Nina als interim-directeur al laten zien dat zij op een inspirerende wijze leiding kan geven aan ons operagezelschap. Met haar artistieke en leidinggevende kwaliteiten zijn wij ervan overtuigd dat Nina de juiste persoon is om de veelstemmigheid van de Reisopera de komende jaren verder uit te bouwen. Onder Nina’s leiderschap verheugen wij ons op vele prachtige voorstellingen de komende jaren.”

Ben Coelman, voorzitter van de personeelsvertegenwoordiging voegt daaraan toe: “De Nederlandse Reisopera heeft onder leiding van Nina Hiddema nieuwe stappen in het toekomstbestendig maken van de organisatie gezet. Wij hebben er alle vertrouwen in dat zij de medewerkers nog verder stimuleert om de artistieke waarden die de Reisopera kenmerken te koesteren en om nieuwe wegen in te slaan om ons operagezelschap de komende jaren zijn plek in het theaterlandschap te laten behouden.”

Nina Hiddema heeft veel ervaring als bestuurder in de wereld van de podiumkunsten en de mediasector en was o.a. directeur/programmeur van Theater Geert Teis in Stadskanaal, interim-manager van stichting Landgoed Mensinge en directeur-bestuurder van Omrop Fryslân.

Vorig artikel

Grigorian en Mattila prachtig koppel

Volgend artikel

Sterk eerbetoon aan Brüggen en Andriessen

De auteur

Redactie

Redactie