FeaturedHeadlineNieuws

Schaunard Award 2022 voor Jordi Kooiman

Vandaag is de Schaunard Award 2022 uitgereikt aan oprichter en 12,5 jaar lang hoofdredacteur van Place de L’Opera, Jordi Kooiman.

Jordi Kooiman ontvangt de Schaunard Award 2022. Foto: ©Place de l’Opera

Hij ontving de award in een kleine bijkomst in Deventer, waar hij na zijn vetrek naar Schwering (Duitsland) even op familiebezoek was.

De Schaunard Award is bedoeld voor een onderscheidende bijdrage aan de wereld van opera en muziektheater. De prijs wordt voor de tiende keer uitgereikt. De naam van de Schaunard Award is ontleend aan één van de karakters uit Puccini’s opera La bohème. Schaunard is een musicus die in de eerste akte zijn verkleumde, armoedige kunstenaarsvrienden verblijdt met het nodige geld en eten en wijn!. Zonder hem was de kerstfeestelijkheid in de tweede akte niet te betalen geweest.

Jordi Kooiman, oprichter en voormalig hoofdredacteur Place de l’Opera. Foto:©Place de l’opera

Zonder Jordi Kooiman was Place de l’Opera er niet geweest en niet uitgegroeid tot een belangrijke, journalistiek onafhankelijke website die opera en vocale muziek volop onder de aandacht brengt. Zijn volharding, doorzettingsvermogen en passie voor opera hebben Place de l’Opera gemaakt tot een niet meer weg te denken medium in de operawereld.

In het bijzijn van redactieleden Franz Straatman en Peter Franken en Jan Willem van Ree, programmeur van de Edesche Concertzaal en vertegenwoordiger van de Ekses media, ontving Jordi Kooiman een speciale wijn en bijpassend glas uit handen van de huidige hoofdredacteur van Place de l’Opera.

Op 10 januari jongstleden bestond de website Place de L’Opera 13 jaar en de Schaunard Award 2022 is een klein, maar meer dan terecht eerbetoon aan de oprichter.

Schaunard Award 2022 Foto:©Place de lOpera
Vorig artikel

Duo leidt spannend drieluik bij DNOA.

Volgend artikel

Topzang in Bieito’s kille jetset-Cesare

De auteur

Redactie

Redactie