AchtergrondFeaturedHeadlineNieuwsRedactioneel

Cultuurpers rectificeert artikel Vlaardingerbroek

Naar aanleiding van het vertrek van Kees Vlaardingerbroek als artistiek leider en programmeur van de NTR ZaterdagMatinee, is er veel te doen geweest over achterliggende redenen van zijn vertrek. In een artikel hier op Place de l’Opera werden een aantal redenen die in de media en in gesprekken de ronde deden vermeld, zoals een paar zeer ernstige. Zo hebben wij enkele geruchten genoemd die gebaseerd waren op een artikel dat Wijbrand Schaap publiceerde op Cultuurpers. Daarin stonden een aantal door ons ook geciteerde ernstige aantijgingen aan het adres van Vlaardingerbroek.

Vertrekkend artistiekleider en programmeur van NTR Zaterdag Matinee,Kees Vlaardingerbroek. Foto: ©Simon van Boxtel

Een groot deel van deze aantijgingen zijn nu teruggetrokken en gerectificeerd door de schrijver van het betreffende artikel, dat inmiddels ook van de website Cultuurpers en van diverse sociale media verwijderd is. Onderstand de volledige rectificatie.

Op 12 maart 2023 schreef ik (Wijbrand Schaap) op de website Cultuurpers een artikel over het vertrek van Kees Vlaardingerbroek bij NTR Zaterdagmatinee. Op verzoek van de heer Vlaardingerbroek rectificeer ik enkele mededelingen die ik in dat artikel heb gedaan.

De volgende mededelingen vinden onvoldoende steun in het beschikbare feitenmateriaal:

  • dat het vertrek van de heer Vlaardingerbroek bij NTR niet helemaal vrijwillig zou zijn geweest;
  • dat de heer Vlaardingerbroek in zijn dagelijks werk vrouwen en mensen van kleur achterstelde en
  • dat diens positie in verband hiermee onhoudbaar was geworden na een intern onderzoek (‘dossiervorming) van de NTR-directie;
  • dat de heer Vlaardingerbroek wel de mannelijke, maar niet de vrouwelijke solist zou hebben uitgenodigd voor de feestelijke afsluiting van een concert.

 

Vorig artikel

Lenneke Ruiten in Bastarda in Brussel

Volgend artikel

Eretitel 80-jarige Haenchen bij NedPhO

De auteur

Redactie

Redactie