Buitenlands nieuwsNieuws

Grootschalige opera-uitzendingen in Engeland

Het Royal Opera House gaat deze zomer op een recordaantal van 42 schermen op 20 locaties in Engeland opera en ballet uitzenden. Eind juni draait La Traviata, in juli volgt Il Barbiere di Siviglia.

Tijdens het ‘BP Summer Big Screen’, zoals het festijn heet, zendt het Royal Opera House (ROH) in samenwerking met BP en de BBC drie voorstellingen uit. Op 20 plaatsen in het land worden daarvoor 42 schermen neergezet. De uitzendingen zijn gratis te bezoeken.

De reeks voorstellingen begint met het balletstuk Ondine. Op 30 juni volgt de eerste (live) opera, La Traviata. Daarin zingt Renée Fleming de rol van Violetta, Joseph Calleja Alfredo en Thomas Hampson Giorgio.

Op 15 juli wordt – ook live – Il Barbiere di Siviglia door het Britse land gezonden, met Simon Keelyside in de hoofdrol van Figaro, Joyce DiDonato als Rosina en Juan Diego Flórez als Graag Almaviva.

„Dit is een fantastische mogelijkheid voor families en vrienden om samen te komen in de zomer en deze voorstellingen van wereldklasse te beleven in de open lucht. Misschien zelfs met een picknick”, zegt ROH-voorzitter Tony Hall. „We zijn blij dat dit jaar meer mensen dan ooit tevoren in staat zullen zijn om onze voorstellingen op de grote schermen te zien.”

Vorig artikel

Vlaamse Opera gaat tegen de stroom in

Volgend artikel

Een Rondine zonder humor

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.